Do Arabii wybieram się dosłownie w ostatnim momencie, bo ważność wizy upływa 27 stycznia, a później to już ugrzęznę w Indonezji i Malezji. Fajnie, że wreszcie nadarzyła się okazja, bo tam akurat jeszcze mnie nie było :)
Jak pewnie osoby zainteresowane tematem już wiedzą, w ramach liberalizacji w Arabii Saudyjskiej w przeróżnych obszarach społeczno-ekonomiczno-kulturowych, które wynikają ze sztandarowych założeń programowych lokalnych reform do wdrożenia do roku 2030 w ramach "Vision of 2030" czy jakoś tak, od kilku miesięcy obywatele wielu krajów otrzymali możliwość swobodnego wjazdu do KSA na wizie turystycznej.
Jeśli ktoś będzie zainteresowany, mogę dowiedzieć się w firmie jak wyglądała procedura ogarnięcia tej wizy turystycznej w Warszawie, bo dosłownie w tym tygodniu firma, gdzie pracuję, po raz pierwszy ogarnęła wizę turystyczną dla jednego z pracowników i podobno było szybko, łatwo i przyjemnie.
A wcześniej przy biznesowych to trzeba było trochę się na męczyć (szczególnie z porąbanym system do aplikacji online :D ). Super, że to już za nami :)